Suomen Rotukissayhdistyksen verkkosivuilla abessinialaista kuvataan seuraavin sanoin:

”Abessinialainen on keskikokoinen, sirorakenteinen, erittäin ryhdikäs kissa. Pää on lievästi kiilamainen. Kasvojen ja pään ääriviivat ovat pehmeät. Abyn koko olemus on sopusuhtainen. Siinä ei ole mitään ylisuurta tai -pientä. Korvat ovat suurehkot ja mieluiten tupsupäiset kuten ilveksellä. Silmät ovat mantelinmuotoiset, suuret ja ilmeikkäät. Silmien väri on meripihka, pähkinänruskea tai vihreä. Häntä on melko pitkä ja kapeneva.

Abyn erikoistuntomerkki on ticking-turkki. Ticking tarkoittaa, että jokaisessa karvassa on 2-3 väriraitaa, jotka esim. riistanvärisellä ovat mustat pohjavärin ollessa punaoranssi. Turkki on lyhyt, sileä ja erittäin helppohoitoinen.

Abessinialainen on hyvin itsenäinen. Se on utelias ja oppivainen ja osallistuu kaikkiin kodin puuhiin. Abessinialaisen ääni on pehmeä ja miellyttävä kuten sen koko olemus. Aby on rakastettava, lempeä ja omistajaansa rajattomasti kiintyvä kissa, joka osoittaa rakkauttaan avoimesti monin viehättävin keinoin.

Legendan mukaan abyt polveutuvat egyptiläisten vuosituhansia sitten palvomista kissoista, joiden patsaita ja muumioita on löydetty Egyptistä.”

Kissalamme tavoitteena on kasvattaa rodunomaisia, sydämellisiä ja ihastuttavia abessinialaisia.