Kissatarinamme sai alkunsa vuonna 2012, kun tumma, riistanvärinen abessinialaistyttö Aurinkomäen Bertta muutti meille.

Banner-Bertta_uusi_crop

Aurinkomäen Bertta on luonteeltaan tomera ja oman arvonsa tietävä veijari. Bertta on aina ensimmäisenä paikalla, kun ruoasta on kysymys, ja riehakkaat leikit laserhiirellä ovat Bertan mielestä parasta. Myös valjastelu on Bertan mieleen. Bertta rakastaa perheen ihmisjäseniä suuresti, mutta ei ole sydänystävä perheen muiden kissojen kanssa vaikka toimeen kuitenkin tulee. Vieraita ihmisiä kohtaa hän on hieman varautunut. Bertta ei myöskään tykkää kissanäyttelykäymisestä, joten on saanut niistä vapautuksen. Bertta asuu nykyään uudessa kodissa alla mainittujen kissarouvien erimielisyyksien takia.

Bertta valloitti sydämemme 100 prosenttisesti ja jo vuotta myöhemmin päätimme kasvattaa kissaperhettämme toisella abessinialaisella. Näin ollen beigenvärinen Coco syntyi Kawaii-kissalaan kevättalvella 2013 ja tuli meille sijoituskissaksi.

Banner-Coco_uusiKawaii Junko eli Coco on maailman kiltein kissa. Coco rakastaa perheen miestä ja on aina siellä missä mies on. Sohvassa Coco kiipeää heti miehen syliin ja yöllä he nukkuvat tiiviisti vierekkäin. Ulkomuodoltaan Coco on abessinialaiseksi hieman vankkarakenteinen. Coco käy kissanäyttelyissä hitaalla tempolla ja saavutti syksyllä 2017 korkeimman Supreme Premier -tittelin (FIFé). Lisäksi hän on ansainnut Grand Champion Alter-tittelin (TICA). Coco synnytti elokuussa 2014 kolmipäisen pentueen, josta sininen abessinilaisneito Lilja jäi meille kotiin.

Banner-Lilja_uusi_2_cropKawaii Lily tai suomalaisittain Lilja syntyi kotonamme eikä ole muuta kotia ikinä kokenutkaan. Lilja on puolestaan perheen emännän perään vaikka onkin vahvasti oman tiensä kulkija ja viihtyy hyvin myös yksikseen. Liljalla on luonteeltaan lempeä mutta samalla oman arvonsa tietävä. Hän uskaltaa sanoa mielipiteensä myös Bertalle. Lilja on pärjännyt näyttelyissä mukavasti ja on saavuttanut korkeimman Supreme Champion -tittelin avoimessa luokassa ja International Premier -tittelin kastraattiluokassa (FIFé) sekä Grand Champion -tittelin (TICA). Pentuhaaveet Liljan suhteen kariutuivat, kun Liljalla todettiin astma helmikuussa 2016. Lilja muutti loppuvuodesta 2017 omaan kotiin, jossa hän nyt viettää ansaittuja vapaapäiviä.

Banner-Ruusu_uusiRedcheetah’s Ruusu on perheemme neljäs abessinialainen ja lähes samanikäinen Liljan kanssa. Ruusu ja Lilja ovatkin hyviä kavereita vaikka Ruusun ylitsevuotavat hellyydenosoitukset Liljaa kohtaan menevätkin joskus Liljan mielestä liian pitkälle. Ruusussa kaikki on ylitsevuotavaa: rakkaus kaikkia kohtaan, innokkuus kaikkea kohtaan, piiiitkät sääret ja hoikka vartalo sekä lähes ADHD-mainen tapa juosta paikasta toiseen. Tuhatjalka suurella sydämellä. Ruusu on saavuttanut korkeimmat mahdolliset tittelit sekä FIFéssä että TICAssa: Supreme Champion ja Supreme Premior (FIFé) sekä Supreme Grand Champion (TICA). Syksyllä 2020 Ruusu ansaitsi arvokkaan Distinguished Show Merit DSM-tittelin.

Ruusu synnytti marraskuussa 2016 ensimmäisen ja ainoan pentueensa Redcheeth’s-kissalan nimiin. Pentueesta riistanvärinen Jade-tyttö jäi Kermakupin kasvatuskissaksi ja ”kantaemoksi”.